2017/06/23

Proștii Europei - Traian Ungureanu

De cumparat si citit

Traian Ungureanu

”Proștii Europei”


Am scris o carte ca sa scap de ea. Mai precis, ca sa-i enervez pe cei pe care nu i-am deranjat destul. O parte din textele care cauta scandalul meritat de binefacatorii nostri recenti si nesolicitati au aparut, mai intii, aici, in Adevarul - locul crimei.

Surplusul de cianura vine din alte citeva productii, complet noi si nu mai putin pornite impotriva nesimtirii dogmatice care ia locul libertatii in Europa, in America si in Romania - tara care va supravietui tuturor pentru ca nu vrea sa-si strice traditia de boicot.

 A iesit ceva ce se vinde sub titlul Prostii Europei si are un subtitlu euforic pentru depresivi: Cum se sinucid civilzatiile. Isprava se va lansa legal la Bookfest, simbata 27 mai la ora 17:30, standul Humanitas.

Daca acest moment nu va schimba cursul istoriei, cartea isi va gasi confirmarea. Caci teza ei de baza spune asa: nu mai e nimic de facut, in afara de crescut copii, clandestin, intr-o religie si educatie diferita de fanatismul conformist care guverneaza mintea omeneasca a acestui penibil inceput de secol. Altfel, si inca mai optimist spus: lumea in care traim e lumea pe care o desfiintam.

Spre folosul celor ce doresc sa cumpere cartea ca buna investitie in lipsa de sanse si fara obligatia de a o citi,rezum citeva din ideile care stau, nemultumite, intre coperti: islamizarea euforica a lumii occidentale pune capat unui declin lung si deschide calea spre o forma de aservire pasiva, trista si stupida. Vinovatii sint printre noi dar nu vor avea de suferit. cei mai activi si inconstientiinamici ai democratiei occidentale sint de gasit printre agitatorii cei mai vorbareti ai ideii de progres.

Democratia a devenit un procedeu neconvenabil pentru noua clasa de virf a elitelor politice, mediatice,academice, urbane si post-industriale asta se vede, simultan, in patru state: Marea Britanie, Polonia, Statele Unite si Ungaria. Dupa regula cu care lucreaza elita progresista, in toate aceste state alegerile au fost cistigate de
partide si persoane care nu au acest drept. Alegerile pot fi cistigate doar de elita progresista. Victoria oricarei forte care lucreaza cu idei diferite e interzisa, ilegala si trebuie eliminata prin suspendare, sanctiuni, defaimare si alte decizii care apara democratia limitind-o. stinga si noua ei religie bigota (corectitudinea politica) au stabilit
ca au drepturi speciale si un avans moral permanent. Dimpotriva, dreapta porneste automat sub banuiala defascism sau nationalism si e ,oricum, vinovata de bestialitate in raporturile cu muncitorii, saracii si minoritatile nationale, sexuale si ale cui vrea. Asadar, zeci de milioane de cadavre si alte zeci de milioane de minti deposedate de gindire libera nu au fost deajuns. Stinga e tot regina binelui. natiunea romana isi arunca la cos cultura. Pentru o reusita deplina limba romana e supusa unei neincetate operatii fara anestezie.

Creativitatea badaraneasca face regula. Pacientul nu va supravietui sau se va descurca prin semne in 30 de ani de politica, bâiguieli si proceduri nu am construit o singura autostrada. Ea asteapta a doua venire a romanilor. 

Lucram cu doua mituri false. Primul e diaspora ca lauda de sine. Ne felicitam pentru 3 milioane de oameni pierduti. Al doilea e unitatea. Romania e rupta, fara sansa de vulcanizare, in doua societati care se detesta si reusesc sa isi traga, impreuna, tara in jos: mirlanii din sant si desteptii cu diploma.

Mai multe detalii si argumente, in cartea pe care nu are rost s-o cititi. Dupa cum se vede, e vorba de un catalog de cauze pierdute. O carte inutila. Merita banii? Desigur. O vor cumpara cu folos toti cei ce simt ca au cazut intr-o cursa din momentul in care s-au nascut in Romania. Sau ca au aparut pe lume in momentul gresit: la sfirsitul unei civilizatii care a dat gloria umanitatii. Asadar, o carte care merita, tocmai pentru ca adevereste o afacere
existentiala proasta dar inevitabila.

 Sursa: adevărul.ro

Niciun comentariu: