2008/08/02

Proştii şi deştepţiii

Este bine să se facă şcoală pentru fiecare activitate ce urmează a fi desfăşurată. În vremea de astăzi activitatea de învăţare este necesară. Este adevărat că prin cursurile de calificare vor să limiteze concurenţa şi să câştige bani.

Problema cea mai gravă este că nu se fac şcoli pentru calificarea oamenilor în respectivele profesii. Se fac nişte adunături de impostori care îţi iau banii degeaba neînvăţându-te nimic. Lanţuri întregi de escrocherii educative împânzesc România de la un capăt la altul.

Adică vreau să spun că nu se face comerţ cu priceperi, deprinderi şi cunoştinţe care tot ar mai fi util ci se face direct comerţ cu diplome: diplome de calificare simplă, diplome de liceu, diplome postliceale, diplome de facultate, diplome de master, diplome de doctori, şi aşa mai departe.

După ce îţi iau banii degeaba pe cursuri te obligă să faci un alt curs fără valoare.

Să presupunem că în cadrul unui proces de învăţământ ţi-ai însuşit conţinutul. După ce termini şcoala nu ve-i aplica nimic din ceea ce ai învăţat decât dacă satisface necesitatea interesului capitalist. Deci ai învăţat profesia degeaba. Mai bine nu îţi pierzi timpul cu şcoala.

În tot acest timp adevăraţii oameni serioşi stau ascunşi şi necunoscuţi şi fraudează economia naţională cu milioane de euro, subminează autoritatea statului român şi îşi asigură parazitismul neamului lor pe cel puţin o sută de ani de acum încolo. Proştii nu au decât să frecventeze cursurile lor de râs.

Deci proştii şi deştepţii. Nimic nou sub soare.
Trimiteți un comentariu