Postare prezentată

Mirrorless sau DSLR? Alegerea noastră - Cavaleria.ro

2008/03/22

Frumosul pestilenţial

Artă, artist, frumos.Ca în celelalte forme ale vieţii spirituale preocuparea pentru contemplaţie a ,,beneficiat,, de amestecul corpurilor străine .Tot felul de paraziţi, tot felul de impostori se bagă, se amestecă şi spurcă această ipostază a spiritului omenesc care este esenţialmente afectivă.Trăirea frumosului nu este un mijloc de supravieţuire animalică, nu este un mijloc de satisfacere sexuală, nu este mijloc de acumulare economică etc.


Ca frumosul să fie contactat, trăit, interpretat, transmis, creat nu trebuie să ai decât disponibilitatea spirituală pentru contemplaţie.Gata.Nu îţi trebuie scule, nu ştiu ce organizaţie umană, nu ştiu ce artificii intelectuale ca să fii în frumos.Denaturarea trăirii frumosului prin subjugarea materială, prin subjugarea social-umană prin subordonare faţă de constructe cognitive sau acţionale este o boală a prezentului.De aceea nici nu avem capodopere azi.A confunda esenţa frumosului şi a contemplării lui cu mijloacele şi condiţiile ajungerii la ele este o eroare fatală pentru omul real.


Frumosul deşi aparent este în contradicţie cu demosul nu este o entitate elitară.Dacă pleci de la Teatrul Naţional din Bucureşti trecând prin pasajul Universităţii vei călca în fecale şi vei inspira vapori de urină pentru a ajunge în colţul Universităţii unde zac grămezi de gunoaie lângă pereţii spurcaţi de scuipaţii democraţiei capitaliste.


Teatru Naţional, centrul capitalei Romaniei, fecale, urină, Universitate, boschetari şi scuipaţi.Capodoperă românească în materie de frumos.Trei milioane de absolvenţi de facultate.Vai ce domni suntem! Vai ce artişti suntem!Lingăii capitaliştilor vor zice că ,,Vai! aşa este şi în ţările avansate,,.Capitalistule nu mă interesează fecalele pariziene.Eu sunt român şi în timpul comuniştilor nu puţeau străzile a boschetari. De acolo în sus discutăm.


Cetăţeanul P vrea să fie recunoscut ca om dedicat frumosului ca om al contemplării.Unde?În cadrul frumosului pestilenţial românesc.


Frumosul cetăţene, este în spiritul individual apoi în cel colectiv.Frumosul, artistul se văd imediat în exteriorizarea trăirii care se transformă în curăţenie, armonie trăită individual şi colectiv.Mari artişti mor neisprăviţi în mijlocul gunoaielor.Cum este posibil? Nu este posibi.Ori sunteţi mari şi mulţi oameni ai frumosului şi viaţa devine frumoasă ori nu sunteţi artişti şi atunci trăim în coteţul uman al Romaniei.Tertium non datur.


Rezum: există o indestructibilă legătură între viaţa spirituală contemplativ artistică şi existenţa vitală.

Se întâmplă în tagma artistică română ceea ce se întâmplă în tagma religioasă română; colcăie ţara de creştini şi pute de curve, hoţi şi trântori.Pute Romania de artişti şi trăim în urât.

Trimiteți un comentariu