2019/02/15

Factorii blocării formațiunilor politice de stânga

1. Condiționarea obiectivă a conduitei muncitorilor de către capitaliștii monopoliști; 

Formațiunile politice muncitorești nu pot crea nici avantaje clasei muncitoare pentru că nu au baza materială, nu au întreprinderile lor. În schimb capitaliștii monopoliști îi pot dresa pe muncitori cu ofertele bănești substanțiale precum și cu alte bunuri obiective pe care și le-au însușit prin legiuiri capitaliste deposedante.

2. Condiționarea spirituală a clasei muncitoare de către capitaliștii monopoliști; 

Formațiunile sociale și politice muncitorești nu dispun de mijloace de informare și formare a conștiinței sociale a muncitorilor, ei nu pot lumina mintea muncitorilor pentru că specialiștii în educare și manipulare s-au pus în slujba capitaliștilor monopoliști. 

Menținerea conștiinței la un nivel spiritual cât mai scăzut este o constantă a acțiunii capitalist-monopoliste. Încercarea de rupere a acestei opresiuni este sortită eșecului datorită sărăciei formațiunilor celor ce muncesc. În felul acesta se menține dominanța ideologiei capitalist-monopoliste asupra minții muncitorilor.

3. Insuficienta cunoaștere a procesualității sociale actuale de către formațiunile politice muncitorești.

Vechile formațiuni politice se ghidează după unele dogme. Actualmente clasa muncitoare se mișcă pe alte coordonate ( internaționale, transnaționale, etc.). Activiștii muncitorești nu ajung să înțeleagă mișcarea muncitorilor pentru că nu țin legătura cu  cei ce muncesc. Sunt loviți de manipularea blocantă a oligarhiei capitaliste monopoliste.

Neînțelegerea mecanismului devenirii clasei muncitoare vine din admiterea unei forme conservatoare de activitate: activitatea reproductivă. Formațiunile vechi de activare muncitorească admit numai activitatea de rutină și nu includ între cei ce trebuie protejați și pe cei ce ating niveluri superioare de activitate adică activitățile creatoare: inventatorii, inovatorii, raționalizatorii, etc. Această omisiune plasează formațiunile politice socialiste în afara realității clasiale actuale și viitoare.

4. Incoerența spirituală a formațiunilor politice socialiste vine dintr-o încălcare a principiului unității vieții spirituale: Dezvoltarea egală a laturilor spiritului: cunoaștere-acționare-contemplare.

Știu mai mult decât fac fac mai puțin decât știu și nu trăiesc în consonanță cu oamenii activi social.

Niciun comentariu: