2020/03/22

Raportul oligarhiei capitaliste cu popoarele

Acum se împlineşte ceea ce a prevăzut Vladimir Ilici Ulianov în 1916: concentrarea, centralizarea capitalului şi trecerea capitalismului la faza imperialistă. Imperiul capitalist este posibil să se înfiinţeze deoarece principala ţară socialistă a fost dezmembrată de trădătorul Gorbaciov care a lucrat pentru oligarhia  capitalistă nordamericană.

Reuşirea înfinţării imperiului capitalist monopolist este dependentă de existenţa generaţiilor care s-au sacrificat pentru democraţie în ţările socialiste. De aceea generaţiile socialiste trebuie decimate pentru a deschide calea construirii imperiului capitalist monopolist.
Pe de altă parte, pentru a ajusta teoria marxistă a luptei de clasă trebuie să precizăm că aşa cum capitalistul a evoluat de la stadiul concurenţei libere în cadrul pieţei la monopolizarea activităţilor economice tot aşa şi muncitorul a trecut de la stadiul muncii dominant corporale la stadiul muncii dominant intelectuale. Cu alte cuvinte muncitorul nu a dispărut ci s-a transformat astfel încât nu îl recunoaştem după forma veche.

Totodată monopolizarea economiei capitaliste şi imperializarea ei ridică rangul acţiunii capitaliste politice şi militare. Capitalistul nu se mai luptă cu grupuri muncitoreşti ci se luptă cu popoare şi naţiuni. Imperiul nu se poate creea dacă există popoare şi naţiuni care sunt conduse de state şi de personalităţi. Anvergura luptei capitaliste atinge aproape Umanitatea. Deocamdată oligarhia capitalistă se luptă cu popoare şi uneori cu naţiuni. Este ajutată de fascia subordonată compusă din creierele racolate din diverse naţiuni.
Va urma.

Niciun comentariu: