2009/05/07

Universitatea ca bişniţărie capitalistă

Universitatea din Bucureşti mai are doar numele din ceea ce a fost.

Nu mai este facultatea ceea ce a fost. Acum facultăţile funcţionează pe principiul prostesc al economiei de piaţă. Dai banii şi nu fac cursuri. Dai banii şi nu fac seminarii. Dai banii şi îţi vin nişte profesori necalificaţi, nişte postpucişti care învaţă odată cu studenţii, făcându-se de râs. Nişte profesori ce nu fac distincţia între raţionament şi judecată între acţiune şi activitate dar predau cursuri de psihologie şi metodologie a cercetării.

În fiecare semestru trag chiulul profesorii câteva cursuri, câteva seminarii. Se închină şi lui Cristos şi lui Buda numai banii să iasă. Chiulurile le organizează cu unii studenţi în acord. Îi umflă pe studenţi cu nişte note mari pentru eticheta reclamei de piaţă şi merg cu bişniţa mai departe cu producţia angrosistă de licenţiaţi care nu disting inteligenţa de gândire.

O soluţie ar fi să dea banii înapoi studenţilor pentru cursurile şi seminariile nefăcute. Ministerul ar trebui să vadă de Universitatea din Bucureşti deoarece este universitate plătită din banii poporului român şi aceşti bani nu se mai întorc niciodată la cel care a plătit. Până nu va fi prea târziu! Până nu va împuţi Romania de mediocrităţi intelectuale capitaliste pustpuciste care vă vor învăţa că judecata este corectă şi raţionamentul este adevărat!
Trimiteți un comentariu