Postare prezentată

Supernatural Series Mystic Motives

2015/08/27

Crime capitaliste postpuciste

Gheorghe Trosca din Erou-martir al Revolutiei Romane si Luptator pentru Victoria Revolutiei a ajuns colaborator al securitatii ca politie politica

https://theodora0303.wordpress.com/tag/gheorghe-trosca/

Eroii nu pot fi uitati la ordin

Grupul Trosca
In noaptea dintre 23 spre 24 decembrie 1989, un grup USLA condus de locotenent-colonelul Gheorghe Trosca  era chemat sa apare MAPN sub pretextul unui atac terorist.
In momentul in care cele doua echipaje USLA, conduse de ofiterii Gheorghe Trosca si Eugen Trandafir Cotuna, au ajuns in fata sediului MApN, la ordinul generalului Militaru, agent KGB, blindatele din dispozitivul ministerului au deschis foc asupra lor.
Echipajele USLA erau imbarcate in doua ABI (autovehicule ARO cu blindaj de tablă) si au au transmis prin comunicatii militare parola si ti­pul de misiune pentru care fusesera con­vocate.
Opt dintre luptatorii USLA si-au pierdut viata iar alti patru au fost raniti grav.
Victimele înscenării de la MAPN care si-au pierdut viata au fost:
Lt. col. Gheorghe Alexandru Trosca, şeful statului major al USLA, avansat colonel post-mortem;
Trosca
Maior Eugen Trandafir Cotună, şeful serviciului de protecţie apropiată, avansat post-mortem la gradul de lt. colonel;
subofiţerii: Andrei Ştefan, Costache Ion, Muicaru Ion, Neagoe Teodor, Oprea Emil si Surpăteanu Florin-Constantin.
Ministrul Militaru i-a cerut insistent colonelului Ion Ardeleanu, comandantul USLA, ca luptatorii chemati in ajutor sa fie condusi chiar de colonelul Trosca.
În 1991 cei ucişi au primit titlurile de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei“ şi de „Erou-Martir al Revoluţiei Române“.
Prin decretele prezidenţiale nr. 238, 239 şi 240 din 28 februarie 2011 au fost retrase titlurile de Erou-Martir al Revoluţiei Române din decembrie 1989, foştilor ofiţeri – colonel Gheorghe Alexandru Trosca, locotenent-colonel Eugen Trandafir Cotuna si locotenent-colonel Dumitru Coman.
La baza acestor decrete stau deciziile Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) nr. 2987 din 25 septembrie 2007 şi nr. 2192 şi 2193 din 7 august 2007, prin care cei trei ofiteri sunt declaraţi „agenti ai politiei politice comuniste“.
Retragerea titlurilor de Erou-Martir celor trei ofiteri de informatii a generat o puternica emotie, nu doar in randul veteranilor din serviciile de informatii ale Romaniei dar si în cadrul societatii civile.
La Bucuresti, trupurile lui Gheorghe Trosca, Eugen Trandafir Cotună si ale celorlalti uslasi decedati au fost batjocorite si expuse oprobriului public, timp de trei zile, sub motivatia diversionista ca ar fi fost teroristi.
La Odorheiul Secuiesc, corpul lui Dumitru Coman a fost zdrobit os cu os şi, după decapitare, s-a jucat fotbal cu capul său.
In cel de-al 7-lea numar al revistei ”Vitralii – lumini şi umbre”, Asociatia Cadrelor Militare în Rezerva si în Retragere din Serviciul Roman de Informatii a facut un apel public pentru un act reparatoriu din partea Presedintiei în ceea ce-l privsşte pe eroul-martir Gheorghe Trosca
C O M U N I C A T
„Comitetul Executiv al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii îşi exprimă profunda dezamăgire faţă de toleranţa pe care atât Parlamentul cât şi Preşedinţia României o manifestă faţă de încercările mai mult decât josnice ale unor instituţii iresponsabile, dar bugetivore, cum sunt CNSAS şi Secretariatul de Stat pentru problemele revoluţionarilor din decembrie 1989, de a pângări memoria unor ofiţeri români care au făcut suprema jertfă în îndeplinirea obligaţiilor încredinţate lor de ŢARĂ. Asemenea atitudini nu se pot constitui în îndemnuri pentru tinerii ofiţeri români chemaţi să-şi servească ŢARA, până la sacrificiul vieţii. Cerem cu toată fermitatea ca ofiţerimea română să nu mai fie batjocorită din interese mărunte cu conotaţii politice, iar Preşedinţia României să folosească toate posibilităţile decare dispune pentru a recunoaşte şi răsplăti moral devotamentul ofiţerilor români faţă de patria română, fie ei în viaţă sau decedaţi, cum sunt col. Gheorghe Trosca, lt. col.Eugen Trandafir Cotună, col. Dumitru Coman, dar şi al altora care au fost ucişi din ordinul unor trădători de ţară, iar executanţii trăiesc, dar nu au demnitatea şi curajul ostăşesc să facă dezvăluirile aşteptate de români. Sperăm ca pe viitor să nu se mai repete asemenea erori
impardonabile”
Cititi Revista Veteranilor din Serviciile Romane de InformatiiVitralii – lumini si umbre:
Va invit sa cititi si aici:
Ajun – Vania
Ultimul „glob”! – Alex Mazilu
Ce crezi ca esti in stare sa faci intr-o situatie limita? – Starea Natiunii
ÎNŞELĂTORIA OBAMA, MARIONETA LIDERILOR NOII ORDINI MONDIALE! GUVERNUL MONDIAL IESE LA LUMINĂ ŞI ATACĂ! – B Marinescu
Am cravata meaaa, sint pre mi er! – Augustin
… nici basescu nu l-a lovit pe copil  – Basarica
Craciun fericit! – Brad Dan
ultimul top pe anul ăsta – Coltu’ de muzica
Craciun Fericit! – George Valah
Stiri scurte: 24.12.2011 – George Valah
Din scrisorile lui Valeriu Gafencu – innerspacejournal
Colecţia de felicitări – Crăciun şi Anul Nou (supliment) – Link-Ping
Tuturor, românilor, şi nu numai! – Carcotasul
Deschide usa, crestine! – Luna
CUM AM CONVINS-O PE CURVIŞTINA UDREA SĂ NU-MI MAI UREZE “SĂRBĂTORI FERICITE! – Lupta de clasa
Sărbătoarea – Mesterul Manole
Crăciun fericit! – Matilda
Crăciun luminos! – Mirela Pete
Plugușorul lui Nea Costache – Nea Costache
Basescu, suspectat de macoveieni ca a trecut de partea Antenelor – Plano 10
ROMANIA SPRE UN FALIMENT DIRIJAT!!! STĂPÂNII LUMII INSTAUREAZĂ NOUA ORDINE MONDIALĂ!!!– Popa Teapa
Dupa 22 de ani de democratie, Opozitia nu exista in Romania – Razvan
miercurea fara cuvinte – 34 – a pornit la drum….vineeeeee – Rokssana
Filmul motiunii de cenzura – Motanul
Primul glob – Teo Negura
This entry was posted in 22 decembrie 1989, Adevar, Anunturi, Atitudine, Atitudini, Avertizari, echilibru, Eroi, Eveniment, Evenimente, Exercitii de normalitate, Ganduri, Istorie, normalitate, Oameni, oameni politici, Parerea mea, Politic, Politica, Politica interna, Politice, RESPECT, Romania, Sa nu uitam and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink

Niciun comentariu: