2016/03/12

Oligarhia americană contra României

Etapa a II-a a Planului: Se sparge binomul. DNA preia interceptarile, SRI e preluat de SUA

Daca pana acum devenise un banal fapt sa vorbim despre binomul DNA-SRI in instrumentarea dosarelor, de acum inainte, binomul se sparge. Interventia este deosebit de brutala si a fost, ca de obicei, dictata de afara. La fel cum, constituirea binomului initial, in 2014, a aviut girul SUA – declanasarea vanatorii de vrajitoare impotriva coruptilor politici – pentru ca nomenclatura nu mai asculta la comenzile de afara, urmand impunerea lui Iohannis ca presedinte, debarcarea ulterioara a lui Ponta si trimiterea la Beciul Domnesc a finantatorilor.


Acum, americanii au doua fronturi la dispozitie: SRI pentru interese NATO pe teritoriul României, SIE pentru interese externe, iar DNA, forta care pune cu botul pe labe orice interes politic intern, altul decat cel dorit de Casa Alba. Amestecul in Justitie, in CCR, in CSAT, in chestiunile guvernului (direct prin Dacian Ciolos) si in cele ale statului (direct prin Klaus Iohannis) sunt depline.
De altfel, in acest context e de mentionat ca Generalul (r) SRI Aurel Rogojan, specializat în contraspionaj și fost șef de cabinet al lui Iulian Vlad, îi aduce o acuzație incendiară fostului ambasador american la București, Mark Gitenstein, despre care afirmă, într-un articol publicat pe cotidianul.ro, că a făcut intervenții directe în Justiție, în numele anumitor interese.
Aprofundaţi la sursă:

Sursa: Ziua News

Niciun comentariu: