Postare prezentată

Supernatural Series Mystic Motives

2017/02/14

Meritocrația- analiză critică


Meritocrația

de Primo Laurențiu
2009
Carte interzisă în 2010



Prefață




Societatea actuală nu mai poate evolua din cauză că oamenii nu-și mai pot stăpâni creațiile. Conștiința lor a rămas în urma nivelului tehnologic.

Acest adevăr este cunoscut de 150 de ani (Marx,Engels).



Oligarhia capitalistă acționează din umbră împotriva popoarelor Umanității prin intermediul unor agenți inferiori cum ar fi șefii de state.



După L.P. ar fi normal ca în vârful societății să activeze cei mai buni, cei înțelepți.



Ne anunță că va face descripția lumii actuale și previziunea lumii viitoare.



Introducere




Există două strategii războinice actuale: una practicată de americani adică militară și una de agresiune economică practicate de Germania și China. Strategiile războiului economic sunt mai eficiente decât cele ale războiului militar.



Secolul XXI va fi secolul Chinei.



Argumente:



Sunt două subspecii ale acestei căi: calea excedentului la export și calea excedentului bugetar. Ambele sunt practicate de Germania și de China.

Laurențiu Primo scrie că în fapt grosul banilor FMI este compus din contribuțiile Germaniei și Chinei. Cine se îndatorează la FMI se îndatorează în fapt Chinei și Germaniei. Victimele acestui sistem economic sunt popoarele cooperante eventual corupte. Țările exportatoare de petrol deși ar putea fi stăpâne economic nu sunt pentru că nu investesc în valori materiale durabile dedându-se la o conduită consumatoristă.



Criza financiară este cauzată de practicarea deficitului bugetar când popoarele consumă mai mult decât produc  fiind apoi nevoite  să se împrumute de la China și Germania prin intermediul FMI.



,,Acestor tari cuminti care au inteles ca e normal ca firmele chineze si germane sa aiba dreptul de a cumpara fabrici si terenuri, de a face afaceri, de a face profit si mai ales de a putea trimite acest profit, cit mai puțin impozitat, inapoi in tarile de origine ale investitorilor care din intimplare sint chiar China si Germania. Si atunci se creeaza un cerc vicios: tarile slabe au tot mai mare nevoie de ajutor financiar si pe masura ce primesc acest ajutor se afunda tot mai tare si mai tare in mlastina

subjugarii.”





Dacă FMI este dominat de China atunci de ce au făcut rezerve de aur  și Rusia Și China și au făcut BRICS? Nu ca să se protejeze?



L.P. face o comparație problematică între Germania și China evidențiind că totuși China are perspectivă economică datorită creșterii disciplinei economice și sociale în timp ce Germania este periclitată pentru că ordinea sa specifică este degradată de factori interni degeneratori.arx,Engels).





,,GLOBALIZAREA este prost inteleasa astazi. Azi globalizarea inseamna HAOS... amestecarea

raselor, libera circulatie, emigratie si haos economic, politic si social. Globalizarea trebuie sa

insemne legi unitare la nivelul planetei, ordine, respect fata de valorile umane, protejarea

oamenilor buni, corecti, cinstiti si eliminarea ticalosilor. Globalizarea ar trebui sa insemne

armonie legislativa pe toata planeta, cooperare strinsa si eficienta intre popoare pentru

rezolvarea marilor probleme globale, rezolvarea problemelor emigratiei clandestine, eradicarea

saraciei, reducerea poluarii si protectia mediului. Asta trebuie sa fie globalizarea – drumul catre o

lume mai buna, mai echilibrata.”



Aici L.P. are naivitatea de a crede că există un proces intenționat planificat de globalizare. Nu este adevărat. Globalizarea este obiectivă, nu planificată. 

Procesul real este imperializarea. Imperializarea deși pare planificată este în fapt obiectivă și se termină prin râzboi militar de regulă.


Niciun comentariu: