2017/02/22

Meritocratismul creștin

Creștinii sunt foarte mulți sau foarte puțini. Depinde pe care îi accepți. Dacă îi accepți pe cei autentici sunt atât de puțini că nu poți face aproape nimic cu ei. Din această cauză suntem nevoiți să îi considerăm creștini pe cei neutentici adică pe impostori. Aceștia sunt mulți. Minciuna oficială este că sunt nouăzeci la sută din poporul român și este scrisă pe toate gardurile. Totuși trebuie să îi considerăm pe aceștia creștini și nu pe cei obidiți de pătura clericală și de mogâldănimea capitalistă.

Creștinii majoritari sunt meritocratiști.

Să analizăm faptele în ordine cronologică.

Primul creștin a fost Iosif tatăl lui Isus pentru că înaintea apariției ceștinismului el a practicat porunca întâi și cea de a doua al fiului său. Prima poruncă a fost executată prin aceea că i-a dat voie lui Jahve să îi însărcineze fata pe care era să o ia de nevastă. Crede în Domnul zeu cu toată ființa ta chiar de-ți regulează femeia.
A doua poruncă a lui Isus a fost respectată de Iosif prin aceea că a crescut un copil despre care știa sigur că nu este al lui. L-a iubit pe aproapele său ca pe sine însuși.
Matei 1. 18,19,20.

Toate aceste fapte au fost bune deoarece s-au petrecut nu din inițiativa și liberul arbitru al omului ci prin planificarea evenimentelor de către dumnezeul evreilor cu mult timp înainte. Au fost întâmplări neîntâmplătoare, adică întâmplări necesare. Încâlcite sunt căile lui Jahve...
Matei 1.22


Iosif a avut marele merit că a luat-o forțat pe o fată gravidă ca nevastă.
Matei 1.24.


Că când s-a născut Isus el era deja recunoscut ca rege al iudeilor fără să fi făcut vre-o faptă. L-a fătat mă-sa direct merituos în fața oamenilor..
Matei 2. 1,2.


Isus a ieșit din mă-sa în mod merituos fiind programat dinainte să hie stăpânitor peste poporul lui Izrael.
Matei 2.6.


Cei trei magi au avut meritul de a se închina de frică unui copil merituos prin programare să fie conducător. De asemenea au avut meritul că la ordin zeiesc l-au mințit și înșelat pe regele Irod pentru ca programarea dumnezeiască a regelui merituos Isus să nu se rateze dintr-o întâmplare.
Matei 2.12.

Niciun comentariu: