Postare prezentată

Supernatural Series Mystic Motives

2015/04/20

Argumente pentru autonomia Daciei


    Sursa: Vasile Zărnescu sociolog

    Imperiul Bizantin a căzut nu doar pentru că a căzut capitala, Constantinopolul, ci pentru că împăratul Dragases a fost ucis, deoarece capitala fusese asediată și, deci, turcii erau peste tot în Asia Mică. Dragases a cerut ajutorul papei de la Roma, care, la fel ca aproape toți ceilalți papi, a refuzat să-l ajute, pe considerentul că turcii constituie un dușman mai mic decît Ortodoxia!

    Pe de altă parte, înaintea lui Daniel Roxin, a fost eruditul preot profesor Dumitru Bălașa, care, înaintea lui Napoleon Săvescu, a scris cartea ”Basmul romanizării Daciei” și altele, iar înainte lui Dumitru Bălașa a fost Ion Miulescu, un inginer hotarnic mai deștept decît Alexandru Graur, care, în cartea ”Da Ksha”, a demonstrat insonsistența romanizării dacilor și a teoriei limbilor zise indo-europene. Iar înainte lui a fost Nicolae Densușianu, care nu poate fi numit KGB-ist. Chiar Eminescu spusese că în România „totul trebuie dacizat!” De ce o spusese? Tot KGB-ist a fost?!
    Latiniștii își imaginează, la fel ca psihologul Cristian Andrei - care declarase ritos că ”românii sunt un amestec de rase fiindcă toți migratorii au trecut peste noi” -, că romanii și migratorii care au trecut pe aici săreau din fuga calului direct pe femeile dace și așa ar fi ieșit poporul român”!
    Nu contează numărul castrelor și al legiunilor romane, ci contează că au fost inamici și au rămas inamici tot timpul, nu ca în filmele megalomane ale lui Sergiu Nicolaescu. ”Barbarii” care au desființat Imperiul Roman de Apus au fost de origine tracică, la fel ca marea majoritate a împăraților ”romani”, de după Traian. Și să-l numești pe împăratul Traian „Împăratul nostru” este o blasfemie căci, înseamnă, la fel, să fii tot prost și să nu vezi că a fost un hoț care a venit să-i jefuiască pe străbunicii lui, Traian fiind un trac din Spania!
    În sfîrșit, bomboana pe coliva latiniștilor a pus-o Michaell Ledwith, fost consilier al papei Ioan Paul al II-lea, care a susținut ferm că limba română este la baza limbii latine și nu invers! Și ăsta este KGB-ist?!

Niciun comentariu: