2015/04/27

Iresponsabilitate prezidenţială


 http://www.altermedia.info/romania/wp-content/uploads/sites/8/2015/03/Inainte-si-acum.jpg

“Iar acum vedem cu adevărat că atunci am făcut o alegere corectă, care ne asigură securitatea, într-un context internațional complicat și extrem de periculos. Cooperarea pe multiple planuri între București și Washington s-a accentuat și consolidat în ultimii 15 ani, lucru recunoscut și continuat de președinții și guvernele care s-au succedat de atunci la conducerea României. Ne-am asumat niște angajamente, care nu sunt nici ale mele, nici ale lui Traian Băsescu sau ale noului președinte, Klaus Iohannis. Sunt ale României, sunt în logica servirii intereselor României. Revin și spun: pentru toate există un cost. SUA și-au asumat lupta împotriva terorismului. Această luptă a avut și are niște costuri, umane și materiale. Costuri pe care le-am cunoscut și noi, în angajamentul nostru în Irak și Afganistan. Nu trebuia să ni le asumăm? Nu trebuia să respectăm regulile stabilite prin tratatele la care suntem parte?”, a spus Ion Iliescu.

Sursa:  http://www.ziuaveche.ro/

1. Putem vedea şi cu minciunat;

2. Alegere corectă faţă de cine?

3. Dacă securitatea se asigură atunci securitatea ce asigură?

4. Unde vede Iliescu context căci nu suntem în text?

5. Acum este conjunctură periculoasă dar când a distrus echilibrul României nu era o faptă periculoasă.

5. A trimis mercenari români pe banii noştri în ţara irakienilor şi în ţara afganilor pentru a reprima pe duşmanii americanilor şi de aceea ne-a băgat preşedenţia în costuri pentru care ei  preşedinţii nu răspund.
 

6. Preşedinţii şi-au asumat nişte angajamente care nu sunt ale lor dar nu au făcut referendum deşi pretind că au făcut democraţie în România după lovitura de stat.

7. Parcă în 1989 nu era vorba că ne va costa lovitura de stat antiromânească. Acum ne costă.

8. Unde aveam noi terorism de ne trebuia teroarea americană pe cap în România?

9. Noi nu suntem parte la nici un tratat şi în consecinţă nu ne asumăm noi nici o obligaţie şi nici nu trebuie să respectăm angajamentele impostorilor postpucişti . Preşedinţii să-şi trimită copii şi nepoţii la moarte pe fronturile americane să nu-i lase să se prăsească pe banii noştri în România.

Niciun comentariu: