2008/07/18

Căncănelul


Căncănelul este o subspecie de intelectual capitalist român a cărui viaţă se subordonează înregistrării evenimentelor bioumane.
Dacă vrei să faci jurnalistică căncănească nu trebuie să faci şcoală savantă. Sunt suficiente studii liceale şi chiar mai puţine.Ca să ajungi căncănel trebuie să faci următoarele treburi.
Observi realitatea biosocială română.Faci o listă a creşterilor şi descreşterilor indivizilor trăitori din bani furaţi. Urmăreşti modul cum animalele sociale posesoare de bani îşi satisfac necesităţile ca de exemplu cu ce se hrănesc, cum se hrănesc, ce beau, ce borăsc, ce urinează, cu ce se îmbrobodesc, cine cu cine se corceşte, cum se descarcă sexual, unde dorm, cum dorm, cu cine dorm, cănd se culcă, cănd li se culcă, când se scoală, când li se scoală şi aşa mai departe. Înregistrezi meticulos toate datele obţinute şi le borăşti pe o hărtie prostimii române pentru a crea un public cititor de borâsme capitaliste.
Pentru a fi un jurnalist capitalist căncănel trebuie să te menţii la nivelul animalităţii sociale, să acumulezi informaţii observaţionale, să ai palpabilul în labă. Să nu te legi de sărăcie pentru că este evident că dacă paraziţii sociali trăiesc în abundenţă materială toţi românii huzuresc în prosperitatea generală capitalistă.
Prin urmare să nu ataci temelia economică a sistemului social, (proprietatea este mai sfântă ca papa şi ca extratereştrii). Distribuţia venitului social este şi trebuie să fie pentru căncănel un subiect interzis.
Dacă vrei să fii căncănel, să nu scrii cum au obţinut vedetele banii. Să ai cuvinte laudative la adresa animalelor sociale deoarece de acolo îţi pică un os de ros şi ţie ca jurnalist.
Ca ciolănar intelectual jurnalistul capitalist trebuie să se învârtă în jurul cozii să-şi miroase fundul, să sugă informaţii din zona accesibilă pentru a nu deranja sistemul din care atât de voluptos trăieşte.

Niciun comentariu: