Postare prezentată

Supernatural Series Mystic Motives

2008/07/01

Nelegiuirea ca guvernare

Guvernanţii români nu conduc prin legi. Utilizează legile numai ca mijloc de şantaj şi atunci când guvernanţilor le oferă executarea legilor un avantaj.

Adevărata conducere în România se face în afara legii. Motivul pentru care guvernantul român nu execută legea este că îi trebuie libertate de acţiune în afara legii. Pentru a avea libertate în afara legii guvernantul român permite la rândul lui guvernatului să acţioneze în afara legii. În felul acesta obţine dublul avantaj: el poate acţiona în afara legii şi totodată îl compromite şi pe guvernat luându-i forţa morală de a cere lege şi dreptate. Împlicit prin permisiunea acţiunii în afara legii guvernantul creează supapele de defulare a nemulţumirii populare şi de reducere a ameninţărilor politice. Guvernantul îl face pe guvernat complice la ticăloşia sa prin tacita şi ilicita momire la obţinerea ilicită a bunurilor.

Prin această practică a cointeresării în nelegiuire România este condusă printre legi şi nu prin legi de douăzeci de ani şi are toate şansele să continue în acest mod deoarece s-au format deja automatisme acţionale individuale şi colective româneşti în toate sferele activităţii sociale. Ele sunt suficient de maturizate pentru a putea fi transmise printr-un proces informal de învăţare socială de la o generaţie la alta.

Niciun comentariu: