Postare prezentată

Celălalt mare popor din Dacia - Subiect tabu al istoriei noastre!

2017/01/13

Analiză critică a cărții ,,Meritocrația și meritocratismul,, pag 16


Pagina 16

 


Alineatul 1:

 


1. Primo orientează atenția poporului asupra unui grup minoritar de persoane care concentrează și centralizează avuția Umanității, tinzând să caute cauza în acest grup infracțional organizat. Dacă urmăm această cale a reducerii la persoane sau grup de persoane a mecanismului exploatării vom avea de a face cu o luptă nu împotriva sistemului social criminal care a generat oligarhia ci împotriva efectului acestui sistem Deși pare ciudat chiar grupul oligarhiei capitaliste mondiale este efectul funcționării sistemului social capitalist general.

Alineatul 2

 


1.Laurențiu face afirmația că înșiși câștigătorii bătăliei pentru supremația economică și politică capitalistă au constatat marile deficiențe ale sistemului social actual și tot ei sunt aceia care vor să schimbe sistemul social prezent cu unul nou dar care să se afle sub controlul lor.


2. Laurențiu nu este sigur că oligarhii mondiali sunt rău intenționați. Primo afirmă că binele și răul sunt relative la unghiul de vedere. Această opinie ne indică lipsa unei structuri valorice în concepția despre lume și în doctrină despre modul cum viața trebuie trăită. De aici rezultă că în cadrul uneia și aceleiași concepții nu sunt clare nici direcția nici sensul vieții umane. Inexistența unui sistem unitar de valori face posibilă o asemenea incertitudine asupra binelui și răului.



3. Laurențiu face afirmația că oligarhia mondială nu are intenția de a face bine Umanității. Vrem dovezi.


4. Deși nu prezintă argumente, face afirmația că oligarhia vrea să dețină puterea în lume pentru plăcerea puterii și nu pentru a face bine Umanității. De asemenea aici trebuie dovezi.


5. Ceea ce scrie aici dovedește că nu cunoaște bine obiectul despre care vorbește. Se știe că nu este bine să te pronunți asupra vreunui obiect asupra căruia nu deții informații.

Alineatul 3

 


1. Dacă oligarhia mondială capitalistă concentrează și forță umană înalt calificată pentru a stăpâni lumea înseamnă că au o zonă vulnerabilă căci și trădarea e scrisă în legile omenești. Slujitorii oligarhiei mondiale constituie un grup trădător în orice caz: dacă ne-au părăsit pe noi ne-au trădat pe noi oamenii, dacă îi părăsesc pe ei vor fi trădători pentru oligarhi.

Alineatul 4

 


1. Concentrarea și centralizarea capitalului este o lege a capitalismului în faza sa monopolistă și imperialistă. Această legitate a fost sesizată de cel puțin 100 de ani și nu este o noutate. Este normal ca sistemul social capitalist să anuleze libera concurență, economia liberă de piață și să monopolizeze, activitățile economice în cadrul popoarelor și apoi transnațional. Este evoluția firească a sistemului capitalist spre imperialism.


2. Avertismentul lui Lurențiu Primo vine oarecum prea târziu. Doctrinarii comuniști au avertizat de multă vreme asupra tendinței de imperializare a Terrei. Cum însă este în moda propagandei capitaliste să se huiduiască doctrina comunistă normal că nu se invocă anterioarele contribuții la conștientizarea dezastrului antipopular mondial.


Analiza critică va continua în articolul următor.

Niciun comentariu: